Spletna stran Barbare Simoniti

Nagrade

 

Četrtek, 22. oktober 2015
KNJIGA ANDREJ NESPANEC NOMINIRANA ZA NAGRADO KRISTINE BRENKOVE 2015

Slikanica Andrej Nespanec pisateljice Barbare Simoniti in ilustratorja Petra Škerla se je izmed 30 slikanic, prispelih na razpis, uvrstila med pet nominirancev za Nagrado Kristine Brenkove 2015 za izvirno slovensko slikanico. Nagrado podeljuje Združenje knjižnih založnikov in knjigotržcev Slovenije na dan rojstva pisateljice Kristine Brenk, žirijo pa so letos sestavljale dr. Dragica Haramija, doc. Alenka Sottler in Kristina Picco. Podelitev je bila v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani.
https://www.gzs.si/zbornica_knjiznih_zaloznikov_in_knjigotrzcev/Novice/ArticleId/49463/nominirana-dela-za-nagrado-kristine-brenkove-2015-za-izvirno-slovensko-slikanico

 

     

 

     
 

 


Četrtek, 15. oktober 2015
ILUSTRATOR PETER ŠKERL Z MOČVIRNIKI NOMINIRAN ZA NAGRADO ALMA 2016

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu so razglasili nominirance za nagrado ALMA 2016, Astrid Lindgren Memorial Award (Spominsko nagrado Astrid Lindgren). Predsednica žirije Boel Westin je razglasila, da se bo tokrat za največjo svetovno nagrado za mladinsko literaturo potegovalo 215 kandidatov iz 59 držav. Na listi je veliko ponovno nominiranih kandidatov, pa tudi 42 novih imen. Med njimi je ilustrator Peter Škerl z ilustracijami knjige Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti. Nominiral ga je Upravni odbor Slovenske sekcije IBBY v sestavi: dr. Dragica Haramija, Andrej Ilc, mag. Tilka Jamnik, dr. Gaja Kos, Irena Miš-Svoljšak, Manca Perko, Marija Prelog, dr. Igor Saksida in Janja Vidmar.

Nagrado, ki znaša 5 milijonov švedskih kron, podeljujejo vsako leto posameznemu nagrajencu ali več nagrajencem. Žirija izbira med pisatelji, ilustratorji, pripovedovalci zgodb in spodbujevalci branja. Namen nagrade je podpirati zanimanje za mladinsko literaturo. Osnova za delo žirije je Konvencija OZN o otrokovih pravicah. Nagrado ALMA je leta 2002 ustanovila švedska vlada, upravlja pa jo Swedish Arts Council (Švedski svet za umetnost). Prejemnik ali prejemniki nagrade ALMA 2016 bodo razglašeni v Stockholmu in Bologni takoj bo sklepnem sestanku žirije 5. aprila 2016. Žirijo sestavljajo: Boel Westin, Henry Ascher, Stefan Casta, Elina Druker, Annika Edlund, Lennart Eng, Anna Höglund, Mats Kempe, Katarina Kieri, Lena Kåreland, Maria Lassén-Seger in Johan Palmberg. (Foto Igor Vidmar.)
https://astridlindgrenmemorialaward.wordpress.com/2015/10/15/nominees-announced-for-2016-astrid-lindgren-memorial-award
https://astridlindgrenmemorialaward.wordpress.com
http://www.alma.se/sv/Nominering/Kandidater/2016
http://www.ibby.si/index.php/component/content/article/36-slo-novice/239-nai-kandidati-za-mednarodne-nagrade-2016

 

     

 

       

 


Petek, 4. september 2015
ILUSTRATOR PETER ŠKERL Z MOČVIRNIKI UVRŠČEN NA BIENALE V BRATISLAVI 2015


V Bratislavi na Slovaškem so odprli 25. Bienale ilustracij Bratislava (BIB). Med slovenskimi ilustratorji po izboru Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov razstavlja na bienalu tudi Peter Škerl z ilustracijami knjige Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti. (Foto Jani Ugrin.)

 

     

 

     
 

 


Sreda, 6. maj 2015, ob 11.00

KNJIGA MOČVIRNIKI NOMINIRANA ZA NAGRADO DESETNICA 2015


Knjiga Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti se je tretje leto po izidu uvrstila med deset nominirancev za nagrado Desetnica. To je nagrada, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja. Nagrada je podeljena v mesecu maju in za obdobje zadnjih treh let. Žirija v sestavi: Polonca Kovač kot predsednica ter Borut Gombač, Klarisa Jovanović, Vinko Möderndorfer in Janja Vidmar, je odločala na podlagi izbora, ki ga že od ustanovitve nagrade leta 2004 pripravlja dr. Dragica Haramija. Prireditev, na kateri so razglasili in predstavili nominirance, je bila v Mestni knjižnici Ljubljana. (Foto Marko Lakovič.)
http://ms.sta.si/2015/05/znanih-deset-nominirancev-za-desetnico
http://www.delo.si/kultura/knjiga/komu-letosnja-desetnica.html

 

     

 

   
 

 


Nedelja, 13. september 2014
ILUSTRATOR PETER ŠKERL Z MOČVIRNIKI UVRŠČEN NA ČASTNO LISTO ZVEZE IBBY 2014

Upravni odbor Slovenske sekcije IBBY (International Board on Books for Young People) v sestavi dr. Dragica Haramija, Andrej Ilc, mag. Tilka Jamnik, dr. Gaja Kos, Irena Miš-Svoljšak, Manca Perko, Marija Prelog, dr. Igor Saksida in Janja Vidmar je ilustratorja Petra Škerla nominiral na Častno listo IBBY 2014 (Honour List 2014) z ilustracijami v knjigi Močvirniki avtorice Barbare Simoniti; 34. Mednarodni kongres IBBY, Ciudad de Mexico. (Foto Igor Vidmar.)
http://www.ibby.si/index.php/component/content/article/36-slo-novice/213-ibby-astne-liste
http://www.ibby.org/fileadmin/user_upload/HL_2014.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=6QLLA2fi8E4

 

   

 

     
 

 


Ponedeljek, 24. marec 2014
ILUSTRATOR PETER ŠKERL Z MOČVIRNIKI UVRŠČEN V IZBOR SEJMA V BOLOGNI 2014

Ilustrator Peter Škerl se je z ilustracijami iz knjige Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti kot tretji slovenski ilustrator uvrstil v izbor za katalog in razstavo Mednarodnega knjižnega sejma v Bologni. Člani žirije so bili: Kitty Crowther, dobitnica nagrade ALMA 2010, Isabel Minhos, urednica portugalske založbe Planeta Tangerina, Errol van der Werdt, direktor nizozemskega muzeja TextielMuseum, in Anna Castagnoli, dolgoletna avtorica bloga z naslovom Figure dei Libri. Bologna v Italiji, med 24. in 27. marcem 2014. (Foto Katja Stergar in Igor Vidmar.)
http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/bologna-illustrators-exhibition/selected-illustrators/2085.html
http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/bologna-illustrators-exhibition/2014-selected-illustrators-pictures/2517.html
http://www.times.si/slovenija/sejem-otroskih-knjig-v-bologni-v-svetu-zgodb-povedanih-s-podobami--NONE-ba926711c2.html
http://www.kraft-werk.si/2012/blog/2014/03/27/sejem-otroskih-knjig-v-bologni-v-svetu-zgodb-povedanih-s-podobami

 

   

 

Barbara Simoniti   Barbara Simoniti  
 

 


Petek, 22. november 2013
KNJIGA MOČVIRNIKI DOBILA ZNAK ZLATA HRUŠKA 2013

Na 29. Slovenskem knjižnem sejmu 2013 je knjiga Močvirniki Barbare Simoniti in Petra Škerla prejela znak zlata hruška, znak za kakovost odličnih izdaj, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Člani žirije so bili: dr. Tina Bilban, mag. Tilka Jamnik, Katja Kemperle, dr. Gaja Kos, mag. Darja Lavrenčič-Vrabec, dr. Izar Lunaček, Ida Mlakar, Kristina Picco, Petra Potočnik, Zarika Snoj-Verbovšek, Katja Stergar in Vojko Zadravec.
http://www.mladinska.com/skupina_mk/novice/novica?aid=3462
http://www.mklj.si/zlata-hruska#.Vm7-P0rhC70
http://www.bukla.si/?action=clanki&limit=30&article_id=2376

 

     

 

    Zlata hruška  
 

 


Četrtek, 26. september 2013
KNJIGA MOČVIRNIKI NOMINIRANA ZA NAGRADO VEČERNICA 2012

Knjiga Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti se je uvrstila med pet nominirancev za nagrado Večernica. Žirijo so sestavljali: predsednica dr. Dragica Haramija ter člani dr. Aleš Debeljak za DSP, Maja Logar, Kristina Picco in Melita Forstnerič-Hajnšek. Večernica je nagrada za najboljše mladinsko delo, ki je izšlo v preteklem letu. Nagrado podeljuje časopisno-založniško podjetje Večer. Podelitev nagrade in priznanj Večernica je bila na XVIII. srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki ga v Murski Soboti prirejata revija Otrok in knjiga ter Podjetje za promocijo kulture Franc-Franc; Gledališče Park Murska Sobota. (Foto Janko Rath Večer.)
http://www.bukla.si/?action=clanki&limit=30&article_id=2353

 

  Večernica   Barbara Simoniti  
             
   
 

 


Torek, 11. junij 2013
KNJIGA MOČVIRNIKI PREJELA DVE LEVSTIKOVI NAGRADI

Levstikove nagrade so najvišja nacionalna priznanja, ki jih založba Mladinska knjiga od leta 1949 podeljuje za izvirne stvaritve na področju književnega ustvarjanja za otroke in mladino. Žirija v sestavi: dr. Milček Komelj, Alenka Sottler, Darka Tancer-Kajnih in Boštjan Gorenc-Pižama je določila dobitnike Levstikove nagrade 2013. To so: za življenjsko delo pesnica Neža Maurer in ilustrator Danijel Demšar ter za izvirno stvaritev na področju književnega ustvarjanja za otroke pisateljica Barbara Simoniti za knjigo Močvirniki in ilustrator Peter Škerl za ilustracije v knjigi Močvirniki. Tako so Močvirniki postali ena redkih knjig, ki je prejela obe Levstikovi nagradi. Slovesna podelitev Levstikovih nagrad 2013 je bila na vrtu Gostilne pri Koširju v Tacnu. (Več v: Dogodki 2013. Foto Arhiv MK.)

http://www.mladinska.com/za_medije/sporocila_za_javnost/sporocilo_za_javnost?aid=3130
http://www.delo.si/kultura/knjizevni-listi/levstikove-nagrade-maurer-demsar-simoniti-skerl.html
http://www.siol.net/kultura/knjige/2013/06/levstikove_nagrade_mocvirniki_navdusili_z_besedo_in_ilustracijami.aspx

 

  Levstikova nagrada   Levstikova nagrada  

 

Podelitev Levstikovih nagrad 2013   Podelitev Levstikovih nagrad 2013   Podelitev Levstikovih nagrad 2013
  Močvirniki

 


Ponedeljek, 25. marec 2013
KNJIGA MOČVIRNIKI UVRŠČENA V BELE VRANE 2013, IZBOR 250 NAJBOLJŠIH KNJIG Z VSEGA SVETA

 

Knjiga Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti in ilustratorja Petra Škerla se je uvrstila v izbor 250 najboljših knjig z vsega sveta (A Selection of International Children's and Youth Literature), imenovan The White Ravens 2013, ki ga je pripravila Mednarodna mladinska knjižnica (Internationale Jugendbibliothek) iz Münchna. Izbor je bil predstavljen na knjižnem sejmu v Bologni v Italiji med 25. in 28. marcem 2013, izšel pa je tudi v obliki kataloga.
http://ijbib.wordpress.com/2013/03/20/white-ravens-2013-now-available

     

 

   
  The White Ravens

 


Torek, 12. november 2012
ILUSTRATOR PETER ŠKERL Z MOČVIRNIKI PREJEL VELIKO NAGRADO HINKA SMREKARJA 2012

Na 10. Bienalu slovenske ilustracije v Cankarjevem domu v Ljubljani so veliko nagrado Hinka Smrekarja podelili ilustratorju Petru Škerlu za ilustracije v knjigi Močvirniki pisateljice Barbare Simoniti. Žirijo so sestavljali: Brane Kovič, predsednik, Maja Gspan-Vičič, Lucijan Bratuš, Silvester Plotajs-Sicoe in Nina Pirnat-Spahić. (Foto Matej Kerec, plakati Andreja Peklar.)
http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/ilustracije-mocvirnikov-prinesle-nagrado-hinka-smrekarja-petru-skerlu/295758
http://www.delo.si/kultura/razstave/ilustrirane-pripovedi-za-otroke-in-odrasle.html
http://www.mladinska.com/za_medije/sporocila_za_javnost/sporocilo_za_javnost?aid=2555
http://www.cd-cc.si/sl/razstave/10-slovenski-bienale-ilustracije-sbi-3358
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/smrekarjeve-nagrade-in-10-slovenski-bienale-ilustracije/ava2.150408846

 

     

 

   

 

   
 

 

 


Četrtek, 6. februar 1987
PREŠERNOVA NAGRADA ZA ŠTUDENTE ZA DIPLOMSKO NALOGO

 

Barbara Simoniti je dobila Prešernovo nagrado za študente za diplomsko nalogo iz angleške književnosti z naslovom Primerjava Jamesove Maisie in Hartleyjevega Lea (Henry James, What Maisie Knew; L. P. Hartley, The Go-between) pri prof. dr. Meti Grosman na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

 

     
 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate z uporabo. Več informacij

Spletni piškotki